Wethouder Strijk is gisteren door de ondernemers van de Business Club Leiden verkozen tot Leidenaar van het Jaar. (Foto's: Emile van Aelst www.leidseglibber.nl).

Ondernemers kiezen wethouder Strijk als Leidenaar van het Jaar

2016-01-05 18.27.30De Leden van de Business Club Leiden hebben wethouder Robert Strijk van economische zaken gisteren gekozen tot Leidenaar van het Jaar. De ondernemers roemen Strijk vanwege het feit dat hij er in is geslaagd om een collegiaal en voortvarend bestuur in het Leidse stadhuis te formeren.

Strijk was al twee keer eerder genomineerd voor de titel en dit keer mocht hij het bronzen beeldje van ‘de Jonge Rembrandt’ dat is vervaardigd door de Leidse beeldend kunstenaar Jeroen Spijker.

Op een eervolle tweede plek eindigde de van oorsprong Leidse journalist Thomas ‘Onze man in Teheran’ Erdbrink.

Foto’s Strijk en Verplancke: Chris de Waard.

 

Voorzitter Chris Verplancke van de Business Club Leiden over de strijd om de titel Leidenaar van het Jaar.

2016-01-05 18.05.35“Strijk is de eerste Leidse bestuurder die er sinds mensenheugenis in is geslaagd een collegiaal en voortvarend bestuur in het Leidse stadhuis neer te zetten. Bovendien is Robert sinds 2010 één van de wethouders die Leiden standvastig maar zeker transformeert in de leukste en mooiste stad van Nederland. Hij loopt daarbij niet weg van grote beslissingen die de stad nu en in de toekomst nodig heeft”, aldus BCL-voorzitter Chris Verplancke.

Wethouder Robert Strijk vindt zijn titel een eer, gaaf en ook een bijzonder signaal van ondernemers in Leiden: “Je moet het niet groter maken dan het is, maar ik denk niet dat in veel steden een bestuurder door ondernemers wordt gekozen voor zo’n titel.”

Andere genomineerden waren onder andere Obama, de president van de Verenigde Staten heeft Leidse wortels, verkeersminister Melanie Schultz, Stadslab-oprichter Jeroen Maters en Naturalis-onderzoeker Freek Vonk. Ook plastic soup surfer Merijn Tinga werd door de ondernemers genoemd als potentiële Leidenaar van het Jaar. Evenals Nico Dijkshoorn, bouwwethouder Paul Laudy en ondernemers Wouter van Leeuwen (o.a. City Hall, Lot en de Walvis, Stadscafé Van der Werff, The Bisshop, La France), Ruud de Gunst (De Gunst Juweliers) en Ruud Witteman (o.a. Einstein, Budhha’s, Zucca, Het Pakhuis).

De BCL hield de verkiezing voor Leidenaar van het jaar voor de vierde keer. Eerder werden achtereenvolgens Jochem Myjer, Armin van Buuren en burgemeester Henri Lenferink gekozen.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×