Concert voor integrerende vluchtelingen

Om vluchtelingen welkom te heten, organiseert Leidse Stijl op zondagmiddag 10 januari een concert door en voor vluchtelingen in de Leidse Stadsgehoorzaal. Voor het concert worden, naast vluchtelingen van de Wassenaarseweg, ook mensen die al eerder als vluchteling naar Leiden zijn gekomen, uitgenodigd. Daarnaast zijn vooral ook alle Leidenaren van harte welkom.


Maaike Lek sprak met Wim Kuin en Roos Tulen, organisatoren van het concert van Hello Leiden.

Bij Catootje, aan de Kaasmarkt, Old School, aan het Pieterskerkhof, en Joris22, aan de Jorisstraat, kan iedereen die wil voor € 7,50 een pakket kopen waarmee je een taart kunt bakken. De taarten kunnen zondagmiddag vanaf 13.30 uur worden afgegeven in de foyer van de Stadsgehoorzaal. De taartbakkers ontvangen vervolgens een uitnodiging voor het concert.

Activiteiten
Er worden nummers op piano, gitaar en fluit gespeeld maar ook zal er gezongen worden door koren. Een kinderkoor zingt samen met het publiek ‘Hoofd, schouders, knie en teen’. Tevens wordt burgemeester Lenferink geïnterviewd over het thema: Leiden, stad van vluchtelingen door Roos Tulen.

In het project ‘Hello Leiden’ worden vluchtelingen ondersteund bij het ontwikkelen van een sociaal netwerk, om zo hun integratie te bevorderen. Op de Facebook pagina van Hello Leiden worden de komende maanden alle voor vluchtelingen georganiseerde initiatieven van vrijwilligers bekend gemaakt.

Als je geen taart bakt en toch aanwezig wil zijn bij het concert kan dat via het Facebook evenement van Hello Leiden in concert.

 

45335_189149501438433_1027930949323017043_n

Programma zondag 10 januari

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×