De officiële opening, verricht door onder meer wethouder Strijk (tweede van links), en wetenschappelijk directeur dr. Klaus Langner (rechts) (Foto: Leiden Bio Science Park, andere foto: Maarten Mulder).

Duitse pharmagigant Grünenthal vestigt zich in Bio Science Park

Met het doorknippen van een vrolijk oranjegetint lintje was het een feit: de opening van een nieuwe afdeling van het Duitse farmaceutische bedrijf Grünenthal. Daarmee is dit het volgende grote internationale farmaceutische bedrijf dat zich vestigt in het Bio Science Park. Wethouder van Economische Zaken Robert Strijk verrichtte mede de opening en is tevreden te constateren dat de groei van het park nog allesbehalve is gestut.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/182717778″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wethouder Robert Strijk en wetenschappelijk directeur van Grünenthal Klaus Langner leggen uit wat de vestiging van het Duitse bedrijf voor Leiden kan betekenen, en vice versa.

Het bedrijf uit Aken lanceert in Leiden haar eerste en voornaamste innovatiehub, bedoeld om vernieuwende medicijnen te helpen ontdekken. Wetenschappelijk directeur Klaus Langner roemde tijdens zijn speech het grote netwerk van ondernemers en onderzoekers dat er in Leiden is – voor Grünenthal de voornaamste reden zich juist in Leiden te vestigen.

Strijk ziet dat het vestigingsklimaat voor dergelijke ondernemers in Leiden prima is, en verklaart dat, naast de goede ligging van de stad, aan de hand van de vloeiende samenwerking tussen onderzoek, ondernemers en overheid; de drie O’s zoals hij dat noemt.  En dat geeft een boost aan de werkgelegenheid. “Als je nagaat dat hier de afgelopen vier jaar 1700 banen zijn bijgekomen in de tijd dat de economie juist kromp. Dat is niet vanzelfsprekend en cruciaal voor de Leidse regio. Ik zeg altijd: over tien jaar werken hier nog eens tienduizend mensen meer.”

 

 

 

 

Economie Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×