Politieagenten bewaakten de gebouwen van de Universiteit Leiden. (Foto: Archief).

Dreiger Universiteit Leiden voor de rechter

Robbert van D., die op 7 oktober werd aangehouden voor het dreigen met een schietpartij bij de Universiteit Leiden, staat woensdag 13 januari voor de rechter. De 21-jarige student plaatste op 5 en 6 oktober dreigementen op de Amerikaanse website 4Chan. Hij zou het vuur openen op de Universiteit Leiden. Hij meldde niet op welke faculteit hij de aanslag wilde plegen. Na de aanslag wilde hij zelfmoord plegen.

In de nacht van 6 op 7 oktober werd Robbert van D. opgepakt in de studentensociëteit Catena. Toen de Valkenburgse student verhoord werd, kwam de politie achter zijn motief. De vriendin van de jongen had het voor de tweede keer uitgemaakt waardoor hij de hele wereld en het leven waardeloos vond.

112 Sleutelstad Leiden unidreiging


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×