Bonaventuracollege Burggravenlaan uitwisselingsprojecten

Het Bonaventuracollege Burggravenlaan is sinds 2013 bezig om het internationale netwerk uit te breiden door middel van het ERASMUS+ project. Er vonden al meerdere uitwisselingen plaats en vrijdag komt er een groep van 70 studenten uit Duitsland, Frankrijk en Spanje naar de middelbare school.


Maaike Lek ging in gesprek met André van der Blom, programma manager van het ERASMUS+ project.

Het uitwisselingsproject van het Bonaventuracollege Burggravenlaan is sinds 2013 een onderdeel van het onderwijsplan. Voor de leerlingen van de 4 vwo-klas is het een officieel onderdeel van het schooljaar. De leerlingen van 4 mavo, 4 havo en 5 vwo is het een keuze.

Druk programma
De studenten van Gymnasium Lilienthal in Duitsland, La Anunciata Ikastetxea in het Spaanse Baskenland en Liceo Classico „E. Piga“ in Villacidro in Italië zullen vanaf vrijdag een week lang leren over Nederland en les krijgen op het Bonaventuracollege Burggravenlaan. “De leerlingen van het Bonaventuracollege hebben een rondwandeling door de stad voorbereid,” vertelt André van der Blom, programma manager van het ERASMUS+ project. “Maandag gaan ze aan de slag met het lesprogramma. Op dinsdag en woensdag zijn er excursies en op donderdag sluiten we het af met een debat over onderwerpen zoals vluchtelingen, de euro en Oekraïne en Rusland.”

Het Bonaventuracollege Burggravenlaan is een onderdeel van het ERASMUS+ project. Door middel van de subsidie die de school verkrijgt, kon in 2013 het uitwisselingsproject op de baan gezet worden. “Vroeger kon je subsidie aanvragen voor de transportkosten. Nu krijgen we ook subsidie zodat de leraren training krijgen, als begeleider mee kunnen en tijd en geld krijgen om leerplannen te creëren.”

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×