Dr. Laura N.L. Van Broekhoven, Hoofd Conservator van het Tropenmuseum in Amsterdam, Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde toekomstig directrice van Pitt Rivers Museum in Oxford (Foto: PR).

Hoofdconservator Volkenkunde wordt directrice Pitt Rivers Museum

Dr. Laura N.L. Van Broekhoven, Hoofd Conservator van het Tropenmuseum in Amsterdam, Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde, wordt per 1 maart directrice van het Pitt Rivers Museum in Oxford. Het Pitt River Museum maakt onderdeel uit van Oxford University, ontvangt meer dan 400.000 bezoekers per jaar en beheert een collectie van circa 300.000 objecten naast een bijzondere fotocollectie.

Dr. Laura Van Broekhoven trad in 2002 aan als conservator Midden- en Zuid-Amerika van Museum Volkenkunde en werd in 2009 benoemd tot Hoofd Onderzoek. Sinds de fusie van Museum Volkenkunde met het Tropenmuseum en het Afrika Museum in april 2014, is Van Broekhoven Hoofd Conservator van de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen. Daarnaast is zij sinds 1996 werkzaam als onderzoeker en Universitair docent bij de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden. In Oxford continueert zij deze activiteiten als professor bij de School of Anthropology and Museum Ethnography.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×