Te veel insecticide in oppervlaktewater volgens Leids onderzoek

De concentraties van het middel imidacloprid, een insectenverdelger, in het oppervlaktewater overschrijden de wettelijke norm. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden. De Tweede Kamer bespreekt op basis van de onderzoeksresultaten de effectiviteit van eerder genomen maatregelen. Het middel wordt vaak gezien als veroorzaker van massale bijensterfte.

De stof imidacloprid wordt onder andere gebruikt in de glastuinbouw en voor de bloembollen- en bomenteelt. De afgelopen jaren zijn er Europese en nationale beleidsmaatregelen rond de stof ingevoerd. In mei 2014 werd het per direct verboden om imidacloprid te gebruiken binnen de glasteelt, behalve als het water gezuiverd wordt.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline