Pagina uit de atlas van Blaeu (Foto: Erfgoed Leiden).

Duizenden gratis digitale afbeeldingen Erfgoed Leiden

Erfgoed Leiden gaf deze week voor het eerst duizenden foto’s en tekeningen vrij. De foto’s zijn te downloaden via de website. Alleen de afbeeldingen waar geen auteursrecht op zit zijn beschikbaar.

Erfgoed Leiden vindt dat ‘ons’ erfgoed gedeeld moet worden en gebruikt moet worden als inspiratie. Het beeldmateriaal kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden zoals kunst, ter informatie of voor decoratie.

Inspirerende opdracht
Om de aftrap, van het openstellen van het digitale archief van Erfgoed Leiden, te vieren kreeg een 5-vwo kunstklas van Da Vinci College Kagerstraat een masterclass van kunstenaar Casper Faassen. Hier kregen de leerlingen les over verschillende technieken en kregen ze uitleg over de opdracht die ze moeten uitvoeren. De kunstenaars in spe kiezen beeldmateriaal uit het archief en laten zich hierdoor inspireren tot een nieuw kunstwerk. De uiteindelijke werken worden na het lestraject geëxposeerd in Café de Leidse Lente.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×