Wethouder Frank de Wit kwam het predicaat bij rector Bart Vieveen langsbrengen. (Foto: Buro JP).

Stedelijk Gymnasium is excellente school

Het Stedelijk Gymnasium heeft over 2015 het predicaat Excellent gekregen door de Jury Excellent Scholen van de onderwijsinspectie. Het Stedelijk Gymnasium Leiden heeft, volgens de jury, een herkenbaar en helder excellentieprofiel. De school wil een zo breed mogelijk profiel neerzetten om zo veel mogelijk leerlingen te bereiken die naar het gymnasium zouden kunnen. De school doet dat door extra uitdaging te bieden die het onderwijs aantrekkelijk maakt voor de goede leerling. De school ondersteunt ook leerlingen die tegen het gymnasiumprofiel aan zitten, de school op een goede manier te doorlopen. Ze verzorgt, tot en met de vijfde klas, veel steunlessen zodat de leerling met veel persoonlijke aandacht een goed resultaat behaalt.

Zowel de locatie aan de Fruinlaan (Athena) als aan Nieuwe Marnixlaan (Socrates) krijgen voor het jaar 2015 het predicaat excellent van de jury. Het Stedelijk Gymnasium Leiden heeft een lange geschiedenis. Als eerste gymnasium in Nederland werd de school in 1838 opgericht als voortzetting van de Latijnse school uit 1324. De school is in de loop van de tijd uitgegroeid tot het grootste gymnasium van Nederland.

Leiden Nieuws Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×