Het logo van de nieuwe Wijkvereniging Merenwijk. (Foto: PR).

Merenwijk krijgt eindelijk wijkvereniging

De eerste huizen werden al in 1971 opgeleverd, maar van een wijkvereniging voor de gehele Merenwijk kwam het tot nu toe niet. Vanaf komende maandag, 25 januari, zal dat veranderen. Alle bewoners van de wijk zijn uitgenodigd voor de eerste vergadering. De wijkvereniging wil graag het aanspreekpunt zijn voor bewoners, maar ook de lokale politiek scherp houden door als gesprekspartner op te treden. Wethouder Damen zal de feestelijke start openen.

Uit een enquête van vorig jaar van de gemeente bleek dat veel bewoners uit de Merenwijk meer voor hun wijk wilden betekenen. 55 procent van de ondervraagden gaf aan graag mee te willen denken, 20 procent gaf aan ook daadwerkelijk iets te willen doen. In februari van vorig jaar gingen bewoners van de wijk in gesprek met de gemeente over de resultaten van de enquête en daaruit kwam het initiatief om de Wijkvereniging Merenwijk op te zetten. Een jaar later wordt de oprichting van de wijkvereniging gerealiseerd.

De wijkvereniging gaat verschillende thema’s behandelen. ”We willen de wijk groener maken en wat aan de Kopermolen doen. Ook de sociaal culturele voorzieningen moeten verbeterd worden”, aldus Akke Timmermans, initiatiefnemer en beoogd voorzitter van de wijkvereniging.

De feestelijke eerste vergadering zal om 20.00 uur plaatsvinden in de Regenboog. Tijdens de vergadering zal de vereniging formeel worden opgericht. Daarnaast zullen verschillende werkgroep zich presenteren. De groepen zullen aan de slag gaan met onderwerpen die in de Merenwijk spelen: levensloopbestendigheid, de Kopermolen, verkeer en openbaar groen.

Het lidmaatschap is in 2016 gratis. Meer informatie en het uitgebreide programma is te vinden op de website van de Wijkvereniging Merenwijk 

 

Leiden Politiek Wijkvereniging Merenwijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×