Koningin Máxima tijdens een bezoek aan de Hortus Botanicus in Leiden. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Koningin Máxima viert verjaardag SchuldHulpMaatje in Leiden

Koningin Máxima komt op 17 februari naar de viering van het vijfjarig bestaan van de vereniging SchuldHulpMaatje in de Hooglandse Kerk in Leiden. Zij zal daar met betrokkenen spreken over de werkzaamheden van SchuldHulpMaatje.

De vereniging is  vijf jaar geleden opgericht door de landelijke kerken in Nederland omdat steeds meer mensen in de schulden kwamen. SchuldHulpMaatje bestaat uit vrijwilligers die mensen met financiële problemen helpt. Denk aan het bewust laten worden van financieel gedrag en hulp bij het omgaan met schulden.

De koningin, die erevoorzitter is van het platform Wijzer in geldzaken, komt mede door die functie naar de viering toe. Ze vraagt daarmee aandacht voor het omgaan met geld en de educatie daarvan. Het platform is een initiatief van het ministerie van Financiën.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×