Petra van der Knaap (hier met een 'dummy' van het boek) is nog op zoek naar geldschieters om het boek te realiseren. (Foto: Siem van der Salm).

Inspirerende verhalen Leidse onderneemsters in nieuw boek

De Leidse binnenstad kent vele kleine ondernemers, onder hen zijn ook veel vrouwen. De verhalen achter deze Leidse onderneemsters wil initiatiefnemer Petra van der Knaap in het boek ‘De Jufferen van Leyden’ vertellen. Voor het realiseren van dit boek is echter nog wel wat geld nodig, daarom is een crowdfunding actie gestart en zoeken de initiatiefnemers naar fondsen.


Verslaggever Rolf Eijgenraam sprak met Petra van der Knaap over haar initiatief ‘De Jufferen van Leyden’

In het boek zal Petra van der Knaap het verhaal achter de winkels beschrijven én, in het bijzonder, over diens eigenaressen. Nelleke van der Burg en Sanneke Fisser gaan respectievelijk over de grafische vormgeving en de fotografie. In totaal zal het boek zo’n 50 Leidse onderneemsters behandelen. “Het doel is niet alleen het vertellen van interessante verhalen, maar ook het inspireren van de lezer”, aldus Petra van der Knaap. “De lezer moet iets denken als ‘wauw, dat zij daar toe in staat zijn’ na het lezen van de verhalen. Misschien kunnen zij zich eraan optrekken.”

Pijlers van Leiden
Naast de kleine onderneemsters, worden in het boek in een aantal katernen vrouwen uitgelicht die een sleutelrol spelen in grote Leidse organisaties. Denk aan bijvoorbeeld de Universiteit Leiden of het Bio Science Park, de zogenoemde ‘Pijlers van Leiden’.

Crowdfunding
Om de productie van het boek deels te financiëren zijn de initiatiefnemers een crowdfunding actie begonnen. Online kun je een bedrag doneren, waarvoor je ook een tegenprestatie krijgt. Daarbij moet je denken aan een druk van het boek of een workshop van één van de deelnemende onderneemsters. Je kan ook online alvast een exemplaar reserveren voor een bedrag van 25 euro.

“Met alleen crowdfunding gaat het boek er niet komen”, geeft Petra van der Knaap toe. Vanmiddag had zij een gesprek met het Centrum Management Leiden. Aangezien het boek ook als een citymarketing gezien kan worden, hopen de initiatiefnemers op financiële bijdrages uit verschillende hoeken van Leiden.

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×