LUMC hervat lever-, alvleesklier- en niertransplantaties

Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft haar lever-, alvleesklier- en niertransplantaties hervat. Deze operaties werden medio-december 2015 stilgelegd in verband met een onderling conflict tussen artsen in het Leidse ziekenhuis. De ingrepen werden afgelopen maand tijdelijk uitgevoerd door het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Patiënten die op korte termijn voor een transplantatie in aanmerking kwamen, zijn persoonlijk geïnformeerd. Ook de betrokken patiëntenverenigingen en de Nederlandse Transplantatie Stichting zijn op de hoogte gesteld.

Onzekerheid
“We betreuren het ten zeerste dat patiënten en donoremn afgelopen maand in onzekerheid zijn gebracht over hun transplantatie”, laat de Raad van Bestuur van het LUMC weten. “Maar we zijn verheugd dat aan deze periode van mogelijke onzekerheid nu een einde komt.”

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×