De voormalige Waaghoofdbrug krijgt waarschijnlijk een nieuwe plek en in dat geval ongetwijfeld ook een nieuwe naam. (Foto's: Chris de Waard).

Nieuw leven bij Haarlemmertrekvaart voor Waaghoofdbrug

waaghoofdbrugDe brug die tot half november het Waaghoofd op de Aalmarkt verbond met de Stille Rijn, krijgt waarschijnlijk een nieuwe plek bij de zogenaamde Big Boss locatie, genoemd naar de bouwmarkt die daar ooit stond. De brug ligt al enige tijd opgeslagen op het terrein aan de Ypenburgbocht (voorheen Maredijk 175).

Nu dat gebied een woonbestemming krijgt, wil de gemeente de voormalige Waaghoofdbrug gebruiken om de Oegstgeesterweg met de Haarlemmerweg te verbinden. Het idee is dat met een eenvoudige extra verbinding op die plek de bestaande wijk beter bereikbaar wordt met een aantrekkelijke route voor fietsers. Wijkbewoners kunnen makkelijker richting het Heempark en de sportvelden aan de Oegstgeesterweg en omgekeerd geldt voor eventuele toekomstige bewoners van de Big Boss-locatie dat er een prettige route naar de (binnen)stad ontstaat.

Bruggenbouwwethouder Paul Laudy over de nieuwe plek voor de Waaghoofdbrug.

Er moet nog nader onderzoek gedaan worden voordat er een besluit over plaatsing van de brug wordt genomen. Daarbij wil de gemeente vooral van de huidige omwonenden vinden wat ze van zo’n nieuwe verbinding vinden.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×