Nieuwe financieringsvorm opgezet voor concertoganisatoren

Drie kleine concertorganisatoren, Jazzed Up, Subblicious en Peel Slowly And See, zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Samen met Cultuurfonds Leiden, wat gesteund wordt door Fonds 1818 en de gemeente, zijn de organisaties een ‘self-revolving fund’ opgezet.

Het fonds maakt het mogelijk voor programmeurs om er leningen uit te halen om te investeren in concerten en evenementen. De drie organisatoren werkten voorheen nog onafhankelijk en liepen vaak hoge financiĆ«le risico’s. Daarom is besloten om vanaf 1 januari 2016 samen te werken.

Naast het Cultuurfonds Leiden, wat een eenmalig bedrag heeft gestort, leveren Fonds 1818 en de Gemeente Leiden ook een bijdrage. Wanneer een project winstgevend is, zal een deel daarvan naar het fonds teruggaan. Op die manier kan het fonds groeien en kunnen de organisatoren meer investeren in hun programmering.

Cultuurmakelaar MichaĆ«l Roumen vindt dat het innovatieve karakter de financiering zo bijzonder maakt: ”Op deze manier hebben alle aangesloten organisaties belang bij het succes van hun collega’s en worden ze gestimuleerd elkaar te helpen met expertise en promotie. In principe moeten de organisaties met dit startbedrag tot in de eeuwigheid kunnen ondernemen”, aldus Roumen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×