Ouderen die niet meer zelfstandig naar het buurtcentrum kunnen, worden in de toekomst opgehaald door een fietstaxi.

Buurtkamer Smeltkroes in Stevenshof krijgt eigen fietstaxi

Buurtkamer de Smeltkroes in de Stevenshof gaat een elektrische fietstaxi aanschaffen. Ze betalen de fiets van de gift van 4000 euro die ze van het Oranje Fonds kreeg. De buurtkamer wil met de fietstaxi mensen ophalen die niet meer zelfstandig naar de Smeltkroes kunnen.

De Smeltkroes is een ontmoetingsplek voor bewoners in de Stevenshof, waar elke werkdag samen thee en koffie wordt gedronken. Het buurtcentrum wordt door vrijwilligers gerund. De buurtkamer is volgens bezoekers belangrijk. ”Ik voel me fijner in de wijk doordat ik in de Smeltkroes buurtgenoten heb leren kennen”, aldus een buurtbewoner.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds was positief gestemd over het project van de Smeltkroes. ”Het Oranje fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren”, aldus Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds. “Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.’

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×