(Foto: PR).

Museum Volkenkunde wijdt nieuwe tentoonstelling aan Boeddha

Museum Volkenkunde opent 12 februari de tentoonstelling DE BOEDDHA. Daarin wordt het verhaal verteld van de spiritueel leider. Bezoekers van het museum worden tijdens de tentoonstelling meegenomen langs  de meest belangrijke boeddhistische plaatsen van deze wereldgodsdienst.

Door verschillende rapportages, foto’s en interviews leren bezoekers alles over de boeddhistische gebieden. De eeuwenoude Chinese Kloosters, de geboorteplaats van Boeddha of de Indonesische Borobudur zullen niet ontbreken. Daarnaast geven vier nieuwe documentaires een actuele kijk op boeddhisten en het boeddhisme in Nederland.

Nooit eerder presenteerde het museum zoveel Boeddhabeelden tegelijkertijd. Het museum beschikt gedurende de tentoonstelling ook over internationale bruiklenen van musea uit Londen, Parijs, Duitsland en Singapore.

De tentoonstelling is tot en met 14 augustus te bezichtigen. Entree kost 14 euro voor volwassenen, 6 euro voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×