Leidenaar riskeert 4,5 jaar cel voor per ongeluk doodschieten vriend

6

De rechtbank van Den Haag heeft vandaag 4,5 jaar cel geëist tegen een 21-jarige man uit Leiden. Op zondag 19 april 2015 werd een 24-jarige man in een woning in Leiden-Noord per ongeluk doodgeschoten met een illegaal vuurwapen. De verdachte wordt dood door schuld door roekeloosheid met verboden wapenbezit ten laste gelegd.

Het is nog altijd onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld die zondagmorgen. Naast het slachtoffer en de verdachte was de broer van het slachtoffer ook aanwezig. De drie mannen waren goed bevriend met elkaar en de sfeer was die morgen goed. De verdachte zei dat hij aan het ‘dollen’ was met het slachtoffer, toen het wapen per ongeluk afging. De verklaring van de verdachte spreekt die van de broer van het slachtoffer echter tegen. Hij verklaarde, in tegenstelling tot de verdachte, dat er helemaal geen fysiek contact is geweest.

Het pistool werd door het slachtoffer voor de verdachte in een tas bewaard. De verdachte kwam op 19 april langs om het wapen te bekijken. De verdachte haalde het pistool met zijn vinger om de trekker uit de tas, in die beweging laadde het pistool door. De verdachte verklaarde dat hij er vanuit ging dat het wapen niet geladen was. De kogels werden namelijk apart in een sok bewaard, iets wat door twee andere getuigen wordt bevestigd. Wat er daarna is gebeurd is nog steeds onduidelijk.

Delen

6 reacties

  1. Recht is recht, krom blijft krom op

    Per ongeluk, en je kan niet met een vingerbeweging het wapen doorladen. Dat betekent dat er al een patroon in de kamer moet hebben gezeten met andere woorden het wapen was al doorgeladen. En 54 maanden met aftrek van voorarrest vind ik verdomd weinig. Maar tis altijd meer dan wat de gemiddelde buitenlander krijgt. Een Pool die 2 mensen doodrijd krijgt een taakstraf, en als die vlucht hebben we niets……..en een bondkraagje die een vrouw om zeep helpt die vlucht naar Marroko en die is daar de bink met z’n zak vol drugsgeld maar die vrouw is dood ach hij zal gedacht vrouwen zijn gebruiksvoorwerpen

Over de auteur

Je bent nu offline