Nacht vol mysterie tijdens Museumnacht Leiden

De achtste editie van de Museumnacht Leiden vindt plaats op 28 mei. Tijdens de Museumnacht kunnen liefhebbers van het programma, genieten van de verschillende activiteiten in de stad of één van de musea bezoeken die de stad rijk is.

De Museumnacht bestaat uit een divers programma. Naast de musea die bezocht kunnen worden, wordt de binnenstad verlicht voor een bijzondere beleving van cultuur. Dit jaar staat de Nacht in het teken van mysterie. De bezoekers worden via een lichtroute begeleid door de stad. Op straat zijn workshops te vinden, worden er lezingen gehouden en zijn er verschillende activiteiten voor de bezoekers.

Stichting Museumnacht Leiden organiseert het programma in samenwerking met de Leidse musea. Negen musea zijn dan te bezoeken: Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum Sieboldhuis, Molenmuseum De Valk en Erfgoed Leiden en Omstreken. CORPUS is te vinden in het Scheltema Complex en Naturalis in het Academiegebouw.

De kaartverkoop start op 1 maart. Meer informatie is te vinden op de website van Museumnacht Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×