The Backalleys namen de symbolische 'vieze sok' in ontvangst. (Foto's: Reanne van Kleef).

The Backalleys winnen Strijd om Stukafest Leiden

De Strijd om Stukafest is gisteravond gewonnen door The Backalleys. Bij deze wedstrijd in Studio de Veste heeft de band een plekje op het programma van Stukafest Leiden gewonnen. Het was de eerste keer dat er voor het studentenkamer festival een wedstrijd voor Leids talent werd georganiseerd. Het festival dat zich volledig in studentenkamers afspeelt, vindt op 25 februari voor de achtste keer plaats in Leiden.

De jury had een andere band in gedachte, zij vonden de dromerige liedjes van Swing Lo’ het beste van de avond. Uit de publieksstemmen kwamen The Dionysians en The Backalleys als beste uit de bus, waarvan The Backalleys dus door de jury als winnaar werd gekozen.

Reanne van Kleef sprak gister in Studio de Veste met jurylid en Stukafestprogrammeur Antoinette van der Weerdt over de Strijd om Stukafest.

Vieze sok
Zangeres van The Backalleys Xandra Blokhuizen mocht de merkwaardige trofee, namelijk een ‘vieze sok’, in ontvangst nemen. De troffee verwijst naar het logo van Stukafest, twee stinkende sokken.

Het Leidse bandje The Backalleys laat zich naar eigen zeggen inspireren door bands als The Beatles en The Rolling Stones. Hun sound is dan ook het best te omschrijven als 60’s rock.

In gesprek met Reanne van Kleef geeft zangeres Xandra Blokhuizen van The Backallys een reactie op hun overwinning. Liesanne Koster van het studentenhuis waar dit optreden gaat plaatsvinden, laat weten of ze blij is met de winnende band.

Programma
The Backalleys voegen zich bij een programma met namen als singer-songwriter Tim Akkerman, popbandje Sue the Night en schrijver Arthur Japin. Het volledige programma van Stukafest is te vinden op de site. Kaartjes voor het festival kun je daar ook vinden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×