28-jarige Leidenaar stapt per ongeluk bij agent in voor drugsdeal

Een 28-jarige Leidenaar is op vrijdag 15 januari opgepakt aan de Dirk van Santhorstweg in Zoeterwoude-dorp toen hij probeerde drugs te kopen. De aanhouding was een gelukje; De man dacht een deal te kunnen sluiten, maar had te maken met een agent in burger.

Meerdere agenten in burger postten in Zoeterwoude-dorp in verband met een toename van inbraken. Eén van de agenten zat in een onopvallende auto en stond op de Dirk van Santhorstweg. Nadat deze collega hier enige tijd stond, stapte er plotseling een man in de auto en ging naast hem op de passagiersstoel zitten. De man gaf vervolgens 50 euro aan de agent in burger en vroeg hem om de drugs zoals ze zojuist telefonisch hadden afgesproken.

Boetes
De man had voor ongeveer 5000 euro aan boetes open staan. Aangezien de man dit niet kon betalen, is hij in de cel gezet. De man kan in totaal voor 41 dagen gehouden worden. De boetes, hoofdzakelijk voor verkeersovertredingen, worden hem na die 41 dagen overigens niet kwijtgescholden.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×