(Archieffoto: Chris de Waard).

KWF geeft 4,4 miljoen aan LUMC voor onderzoek kanker

Tien onderzoeken die het Leids Universitair Medisch Centrum gaat starten of waar het aan deelneemt, krijgen financiële steun van KWF Kanker Bestrijding. De projecten krijgen in totaal 4,4 miljoen euro voor het onderzoek naar verschillende vormen van kanker. De Wetenschappelijke Raad van het KWF heeft de onderzoeksvoorstellen beoordeeld.

Bas Mulder Award
Eén van de onderzoeksvoorstellen, wordt door het KWF beloond met een Bas Mulder Award ter waarde van 727.960 euro. Daarnaast wil zij met nieuwe beeldvormende en moleculaire technieken zorgen voor een betere selectie van patiënten voor deze ‘Watch-and-Wait’-strategie.

Leiden Science kankeronderzoekLUMC


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×