(Archieffoto: Chris de Waard).

4 miljoen euro voor onderzoek LUMC innovatieve kankertherapie

Het LUMC gaat de komende drie jaar een groot Europees onderzoek leiden naar een vernieuwende behandeling van kanker, waarmee met infraroodlicht tumoren nauwkeuriger verwijderd kunnen worden. Het LUMC heeft daar een subsidie van vier miljoen euro voor gekregen van de Europese Commissie.

Bij de behandeling van kanker beginnen chirurgen vaak met het verwijderen van de tumoren. Het LUMC gaat nu stoffen ontwikkelen die zich aan de tumorcellen binden. Deze kunnen vervolgens door een infraroodlicht zichtbaar gemaakt worden. De chirurg is daardoor in staat het gezonde weefsel van de tumoren te onderscheiden.

Samenwerking
Het LUMC gaat tijdens het onderzoek samenwerken met diverse universiteiten en bedrijven in Nederland, Noorwegen, Engeland en Zwitserland. Daarnaast zullen er Phd-studenten tussen de landen uitgewisseld worden voor het onderzoek. Zij doen promotieonderzoek in dit vakgebied voor het behalen voor hun doctoraat, de hoogste graad die aan een universiteit behaald kan worden. Het onderzoek wordt gesubsidieerd door Horizon 2020, een programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren.

 

Leiden Onderwijs kankeronderzoekLUMC


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×