(Archieffoto: Chris de Waard).

KWF investeert 1,8 miljoen in LUMC-onderzoek prostaatkanker

Met 1,8 miljoen euro van Alpe d’Huzes / KWF Fonds gaan zes instellingen onderzoek doen naar uitgezaaide prostaatkanker. Het onderzoek staat onder leiding van dr. Gabri van der Pluijm van het Leids Universitair Medisch Centrum, afdeling urologie. De risicoprofielen en behandelingen van de ziekte worden onder de loep genomen. Het gaat hierbij om therapie op maat, dus zoveel mogelijk toegesneden op de individuele patiënt.

Voor uitgezaaide prostaatkanker bestaat nog geen effectieve en duurzame behandeling. Uiteindelijk wordt de kanker altijd ongevoelig voor therapie. Alpe d’Huzes/KWF Fonds steekt daarom 1,8 miljoen euro in dit onderzoek. Het onderzoeksteam gaat in kaart brengen welke patiënten het grootste risico lopen op uitzaaiingen en wat de mogelijkheden zijn voor therapie op maat.

Leiden Science kankeronderzoekLUMC


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×