(Foto's: Chris de Waard).

Tientallen vrienden en familieleden herdenken John Hardenberg

Met een korte plechtigheid in de stromende regen is eerder vanavond John Hardenberg herdacht. Enkele tientallen bekenden en familieleden kwamen naar de herdenking van de Leidenaar van Surinaamse afkomst die wereldberoemd was in de kroegen rond de Beestenmarkt. Johnny overleed vorige week op 67-jarige leeftijd.

Chris de Waard herdacht mee en sprak onder andere met John’s zus Helene en mede-organisator Guido Bergman.

Bij de bijeenkomst was onder andere John’s zus Hélène aanwezig. Ze bedankte de toegestroomde Leidenaren voor het feit dat haar broer zo goed was opgenomen in ‘de stad met de twee sleutels’. “Toen ik hem jaren geleden vroeg, wat moet je toch in dat Leiden. Kom naar Rotterdam, toen zei John: “Nee. Ik ben Leidenaar geworden. In deze stad voel ik me vertrouwd. Ik snap nu wat hij daarmee bedoelde.”

Na de toespraakjes werd een minuut stilte in acht genomen. Vervolgens werden er bloemen gelegd en werden er witte ballonnen opgelaten. De herdenkingstotem die Petra-wendy Wink had meegebracht, ging met de familie mee naar de begrafenis. daar krijgt de versierde staf een plekje bij het graf in Capelle aan den IJssel. Aan de staf zijn allerlei kleine herinneringen gehangen van mensen uit John’s omgeving.

Leiden johnhardenberg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×