Veel belangstelling vanmiddag voor de officiële opening van Nieuw Pancrat aan de Middelstegracht. (Foto's: Chris de Waard).

Stedelijk Jongerencentrum 'Nieuw Pancrat' officieel open

SP-wethouder Roos van Gelderen (jeugd, zorg en welzijn) heeft vanmiddag Nieuw Pancrat officieel geopend. Het gebouw aan de Middelstegracht, waar tot begin vorig jaar buurthuis De Pancrat was gevestigd, is voor tonnen verbouwd en sinds half november in gebruik als uitvalsbasis voor allerlei organisaties op het gebied van wijk- en jeugdzorg.

“De sms-visie in praktijk”, beaamt Van Gelderen. Leiden werkte enkele jaren geleden zo’n sociaalmaatschappelijke structuurvisie uit. Doel daar van was onder andere om met minder geld zoveel mogelijk maatschappelijke activiteiten overeind te houden. Bijvoorbeeld door meerdere organisaties samen gebruik te laten maken van centraal gelegen panden in het centrum en de wijken. Niet iedereen een pand, maar een pand voor iedereen dus.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Roos van Gelderen over Nieuw Pancrat.

Nieuw Pancrat is nu een ontmoetingsplaats met mogelijkheden voor overleg en samenwerking tussen maatschappelijke instellingen. Daarnaast biedt de locatie mogelijkheden tot flexwerken en vergaderen. De huidige gebruikers van het pand zijn jongerencentrum ‘Exposure’, Peuterspeelzaal Floddertje, het Sociaal Wijkteam Binnenstad en het Jeugd- en Gezinsteam van de binnenstad. Het is de bedoeling dat in de toekomst ook andere instellingen gebruik gaan maken van de ruimtes.

Leiden Politiek stedelijkejongerenvoorziening


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×