(Foto: PR).

Hoogheemraadschap Rijnland onderzoekt waterplanten overlast

Het Hoogheemraadschap Rijnland start een onderzoek naar overlast door waterplanten. De kwaliteit van het water is de afgelopen jaren verbeterd en dit zorgt er voor dat veel planten zich verder ontwikkelen. Dit heeft geleid tot overlast.

Afgelopen zomer ontving de Hoogheemraadschap Rijnland veel klachten van watersporters op de Kagerplassen. Om die reden wil Rijnland inzicht in waar de problemen zitten, waar ze kunnen ontstaan, wie verantwoordelijk is en wat een mogelijke oplossing kan zijn. Door het onderzoek hoopt het Hoogheemraadschap in de toekomst een aanpak voor de plantenoverlast te vinden.

Hoogheemraadschap Rijnland gaat niet alleen de planten onderzoeken bij de Kagerplassen, maar bij alle wateren van Rijnland. Ze gaan op zoek naar een juiste manier om de wildgroei aan te pakken zonder de balans te verstoren. Waterplanten zorgen voor een goede waterkwaliteit en ecologie. Waterplanten gaan algengroei tegen en zorgen voor belangrijke beschutting en voedselbronnen voor vissen en amfibieën.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×