(Archieffoto: PR)

Jazz, cultuur, theater en cabaret tijdens SummerJazz Festival

De 6e editie van SummerJazz Festival vindt plaats op zaterdag 21 mei. Vanaf begin januari zijn de earlybird tickets te koop en is de organisatie van het festival druk bezig met de line-up. Ook zijn ze druk bezig met het vergroten van het festival terrein en wordt er meer aandacht geboden aan de kinderen die op het festival komen.


Maaike Lek ging in gesprek met Jolisa van Leeuwen, mede coördinator SummerJazz.

SummerJazz werd voor het eerst georganiseerd in 2011. Sindsdien is het festival uitgegroeid tot een echt festival voor de liefhebbers van Jazz en cultuur. In de afgelopen jaren stonden er al vele bekende namen op het podium. Zo stond vorig jaar de zangeres Kovacs op het podium in het Leidse Hout.

Vernieuwing
SummerJazz wordt bekender en moet daarom uitbreiden. Tijdens de 6e editie van het festival wordt er gebruik gemaakt van een groter terrein. “We krijgen een heel ander gaaf terrein” vertelt Jolisa van Leeuwen, mede co√∂rdinator SummerJazz. De veranderingen zorgen er voor dat er een apart gedeelte ontstaat voor de jongere jazz liefhebber. “Het kinderprogramma wordt uitgebreid. Hierbij denken we mee met de kinderen, althans zij denken mee met ons.” De organisatie ging langs bij scholen en ging brainstormen met de kinderen. “Op deze manier past het echt bij de doelgroep.”

De earlybird tickets vliegen de toonbank over. Als de kaartjes voor de vroege vogels zijn uitverkocht gaan de reguliere tickets in de verkoop. Vanaf dat moment worden ook de eerste namen bekend gemaakt. De kaarten zijn te koop bij Plato, Velvet of via de website van SummerJazz.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×