Praten over de verschillende opties voor de sport in Leiden doen verschillende partijen al langer. Zoals hier op een door de PvdA georganiseerde bijeenkomst waarbij ook toen al Aad van der Luit van D66 aanschoof. Inmiddels is ook oppositiepartij GroenLinks aangehaakt, waarmee er bij voorbaat een meerderheid is voor het alternatieve plan dat vanavond wordt ingebracht. (Archieffoto: Chris de Waard)

D66, PvdA en GroenLinks maken alternatief plan voor Leidse sport

De gemeente Leiden heeft wel een sportvisie, maar geen sportbeleid. En al helemaal geen geld om zo’n beleid uit te voeren. En dat moet anders. Zo stellen D66, PvdA en GroenLinks. De drie Leidse politieke partijen – de eerste twee zitten in de coalitie, GroenLinks is een oppositiepartij – dienen vanavond gezamenlijk een plan in om 470.000 euro vrij te maken voor de sport in Leiden. De drie partijen samen hebben een meerderheid in de Leidse raad, dus het plan heeft bij voorbaat al voldoende steun.


PvdA-duoraadslid Martijn Otten vertelt over het voorstel van D66, GroenLinks en PvdA om (bijna) een half miljoen te investeren in de Leidse sportwereld.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×