Cultuurmakelaar Michaël Roumen vormde samen met centrummanager Erwin Roodhart en Leiden Marketing-directeur Martijn Bulthuis zo'n 3-éénheid, dat het hen de bijnaam 'de drie musketiers' opleverde. (Foto's: Chris de Waard).

Hartverwarmend afscheid vertrekkend cultuurmakelaar Michaël Roumen

In een drukbezocht Rijksmuseum van Oudheden nam Michaël Roumen dinsdagavond afscheid als cultuurmakelaar van de stad. Roumen vervulde de functie vier jaar lang. Vanuit verschillende hoeken van de stad kwamen veel mooie woorden voor de vertrekkend cultuurmakelaar. “Het wordt nu tijd voor nieuwe en frisse ideeën”, aldus Michaël Roumen. Mirjam Flik neemt Roumen’s functie over.


Chris de Waard maakte een uitgebreide reportage van het afscheid van Michaël Roumen.

Wethouder Robert Strijk kwam als eerste aan het woord tijdens het afscheid. Hij verwees naar cultuurmakelaar Michaël Roumen, centrummanager Erwin Roodhart en Leiden Marketing-directeur Martijn Bulthuis als ‘De Drie Musketiers’. Die bijnaam hebben de drie in de afgelopen jaren verworven. Het drietal kwam volgens Strijk ‘regelmatig langs met de grootste plannen en ideeën’.

Pilgrimjaar
Roumen vertrekt niet helemaal uit de Leidse cultuursector, hij gaat namelijk aan de slag als kwartiermaker voor het Pilgrimjaar. In 2020 wordt gevierd dat het 400 jaar geleden is dat de Pilgrim Fathers met de Mayflower aankwamen in Amerika. Een deel van hem was afkomstig uit Leiden. Het is de bedoeling dat Leiden samen met Engeland en Amerika deel gaat nemen aan deze viering. Michaël Roumen gaat de komende maanden aan de slag om te onderzoeken wat de mogelijkheden hierin zijn.

Opvolger
De gloednieuwe cultuurmakelaar Mirjam Flik is aanstaande zaterdag te gast in ons programma Cultuur071. Daar blikt zij vooruit op haar toekomstige werkzaamheden in haar nieuwe functie. Luister op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur naar Sleutelstad 93.7fm.

Cultuur Leiden pilgrimjaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×