Heemskerkstraat op 9e plek energiewedstrijd Nederland

De Heemskerkstraat in Leiden staat voorlopig op de 9e plek in de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland, het HIER Klimaatstraatfeest. De wedstrijd is een actie tegen het klimaatprobleem. De straten die de meeste energie besparen in de periode van 9 oktober 2015 tot 31 maart 2016, winnen feestbudgetten tot 10.000 euro.

De wedstrijd bestaat uit twee verschillende competities: De fysieke straten competitie, waar mensen in dezelfde straat zo energiezuinig leven en de visuele straten competitie waar mensen samen met hun club, vereniging of school aan hetzelfde doel meedoen.

Op de website van het HIER Klimaatstraatfeest staan opdrachten die punten opleveren als ze zijn volbracht. De straat met de meeste punten wint uiteindelijk een bedrag dat ze moeten besteden aan een straatfeest. Een team moet uit minimaal vijf verschillende woningen bestaan.

Aanmelden
Mensen kunnen hun straat nog tot 7 maart aanmelden voor de energiebesparingswedstrijd. ”De strijd is nog lang niet gestreden en nieuwe straten kunnen zich nog steeds aanmelden. En hoe mee buren, hoe beter”, aldus Bregtje Bos, projectmanager van het HIER Klimaatstraatfeest.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×