Leidenaar krijgt 2 jaar cel voor doodschieten vriend

De rechtbank van Den Haag veroordeelde gisteren een 21-jarige Leidenaar tot 2 jaar cel. Hij stond terecht voor de dood van een vriend van hem die hij per ongeluk doodschoot vorig jaar. De straf viel lager uit dan was geëist, de dader hing een celstraf van 4,5 jaar boven het hoofd.

De reden dat de straf lager uitviel was omdat er volgens de rechtbank geen sprake was van moord of doodslag maar van een ongeluk. De man werd eerder nog dood door schuld door roekeloosheid met verboden wapenbezit ten laste gelegd. Van roekeloosheid was volgens de rechtbank ook geen sprake, al stelde de rechter wel dat de verdachte zeer onvoorzichtig heeft gehandeld.

Hij had een wapen met scherpe munitie aangeschaft en dat in zijn handen genomen zonder te controleren of het geladen was. Hij mocht er niet van uit gaan dat het wapen ongeladen was omdat de verdachte zelf nog eerder verklaard had een vermoeden te hebben dat het slachtoffer een paar dagen daarvoor nog iets met het wapen had gedaan.

Ongeluk
Vorig jaar overleed het 24-jarige slachtoffer doordat hij dodelijk werd getroffen door een kogel uit een wapen dat de verdachte in zijn hand had. Hij dacht dat het wapen ongeladen was en toen het per ongeluk afging raakte de kogel het slachtoffer. Dat resulteerde in het overlijden van de man.

112 Sleutelstad Leiden Leidenaarschietvrienddood


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×