De SP Leiden is een onderzoek gestart naar de te hoge werkdruk waarover regelmatig wordt gesproken in de media. De partij gaat nu onderzoeken in welke mate de basisscholen en scholen in het voorgezet onderwijs in Leiden dat ervaren.

SP onderzoekt werkdruk docenten Leiden

De SP Leiden is een onderzoek gestart naar de werkdruk van docenten op basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs in Leiden. De partij is het onderzoek begonnen omdat er in de media steeds vaker naar buiten komt dat leraren met een te hoge werkdruk te maken zouden hebben.

Voor het onderzoek zijn alle scholen in Leiden benaderd. De SP heeft al veel reacties ontvangen op het onderzoek. ”Het gaat goed met het onderzoek en we breiden het via Facebook en onze eigen leden nog verder uit”, aldus Ries van Walraven, raadslid onderwijs.

De helft van de mensen die al hebben gereageerd op het onderzoek hebben aangeven dat ze ook mondeling het een en ander willen toelichten. De SP gaat al die mensen de komende tijd interviewen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er zich precies in de praktijk afspeelt.

De scholen zelf zeggen dat de werkdruk zo hoog is door het ministerie van Onderwijs, terwijl het ministerie zegt dat de administratie op scholen helemaal niet veel is. De SP hoopt met het onderzoek een beeld te krijgen van wat er precies aan de hand is. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd en vervolgens voorgelegd aan de onderwijswethouder.

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×