Wijkbewoners Zeeheldenbuurt stemmen op nieuwe ontmoetingsplek

Bureau JSO doet in opdracht van de gemeente Leiden onderzoek naar de beste ontmoetingsplek in de Zeeheldenbuurt. De gemeente legt de wijk drie scenario’s voor waar de bewoners van 14 tot en met 20 februari op kunnen stemmen. Om de bewoners meer informatie te geven, nodigt de gemeente de bewoners van de Zeeheldenbuurt uit voor bijeenkomsten op zaterdag 6 februari.

De gemeenteraad heeft in 2014 een wijkvisie voor de Zeeheldenbuurt vastgesteld. Hierbij werd veel nagedacht over waar een activiteiten- en ontmoetingsplek voor alle leeftijdsgroepen in de wijk moet komen. Er werd gevraagd wat de beste plek is om te sporten, spelen en elkaar te ontmoeten.

Drie opties
De gemeente Leiden heeft de buurtbewoners drie verschillende scenario’s voorgelegd waarop gestemd kan worden. Tijdens het opstellen van de drie scenario’s stonden de mogelijkheden van het park en de speeltuin Ons Eiland centraal.

Het eerste scenario komt er op neer dat Ons Eiland wordt uitgebreid voor vermaak van jong tot oud en het park wordt opgeknapt. In het tweede scenario blijft de speeltuin hoe het is, het park wordt opgeknapt tot een speelpark voor kinderen van 10 jaar en ouder. In het park komt een gebouw voor kleinschalige buurtactiviteiten. Grotere activiteiten vinden plaats in het speeltuingebouw. In het derde scenario worden alle speelgelegenheden naar het park verplaatst. Er komt een apart gedeelte voor de allerkleinsten en een ontmoetings- en cursusruimte voor buurtactiviteiten.

Kaartje-Noord-Midden-Zuid

Er is een globale indeling gemaakt van Noord, Zuid of Midden (Foto: Buurtvereniging Zeeheldenbuurt).

Zeker van je zaak
Elk huisadres in de Zeeheldenbuurt krijgt begin februari een stembiljet om te stemmen voor het scenario met hun voorkeur. Om de bewoners duidelijk te laten begrijpen wat elk scenario inhoudt worden er op 6 februari bijeenkomsten georganiseerd.

Voor het noordelijke gedeelte van de Zeeheldenbuurt vindt de bijeenkomst plaats van 12.00 tot 13.30 uur. De bijeenkomst voor het zuidelijke gedeelte van de wijk vindt plaats van 13.30 tot 15.00 uur. De bijeenkomsten voor het noordelijke en zuidelijke gedeelte van de wijk vinden beiden plaats bij informatiepunt de Ruijter, De Ruijterstraat 29. De informatie bijeenkomst voor het midden gedeelte van de Zeeheldenbuurt vindt plaats van 15.30 tot 17.00 uur in het speeltuingebouw, ingang bij Kortenaerstraat 61.

Stemmen voor het geprefereerde scenario kan digitaal of door aankruisen op het stembiljet. Stembiljetten kunnen op een aantal plaatsen ingeleverd worden zoals bij het speeltuingebouw Ons Eiland, de bakker op de Trompstraat en informatiepunt De Ruijter, De Ruijterstraat 29.

Meer informatie vind je op de facebookpagina of op de website van Buurtvereniging de Zeeheldenbuurt.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×