Gemeente gaat uitkeringsfraudeurs plukken

14

Leidenaren die zijn betrapt op uitkeringsfraude kunnen hun borst natmaken. Tot nu toe lukte het de gemeente lang niet altijd om de ten onrechte uitgekeerde bedragen terug te vorderen. Bijvoorbeeld omdat mensen onvindbaar bleken te zijn. Als zo’n zoektocht teveel tijd kostte, liet Leiden het er op een gegeven moment maar bij zitten. Maar die tijd is voorbij. De gemeente schakelt een gespecialiseerd incassobureau in om oude vorderingen op circa 160 wanbetalers alsnog te innen. Vanaf nu worden ook nieuwe vorderingen direct opgevolgd.

Burgemeester Lenferink hoopt dat Cannock Chase Public openstaande schulden die uitkeringsfraudeurs bij de gemeente hebben alsnog kan innen.

Het geselecteerde incassobureau, Cannock Chase Public, is gespecialiseerd in het binnenhalen van dit soort vorderingen. Het bedrijf werkt al voor veel andere gemeenten en verricht de invorderingswerkzaamheden op basis van no-cure-no pay.

Delen

14 reacties

 1. Een Leids burger op

  Uiteraard moeten mensen die uitkeringsfraude plegen gestraft worden net als mensen die bijvoorbeeld belastingfraude plegen. Maar van een kale kip kun je geen veren plukken. IS het niet?

  • werkt voor haar geld en wil niet met de bips bloot bij SZ op

   Dan wordt het korten op de uitkering en zodra je een baan hebt( als je al van plan was aan het werk te gaan ) zul je moeten inleveren 🙂

 2. top ze het aanpakken , beter laat dan nooit ,,,,,,,, hoop Cannock Chase Public, hun huiswerk goed doen . mijn zetten ze het mes op de keel van iets wat niet van toepassing was ,,tot ik dreigde met een rechtszaak / advocaat , toen haalde ze bakzeil … vertrouw ze voor geen meter

 3. Maanden profiteren van een uitkering en dan nog veel vastgoed bezitten. Welke gezonde instantie controleert dit? In dit land kan blijkbaar alles.

 4. Onterecht genoten uitkeringen terughalen, is zoals het hoort, maar een commercieel incassobureau dat laten doen, is een dubieuze keuze. Lees de oordelen van de Nationale Ombudsman over de uitwassen van commerciële incasso er maar eens op na.
  Waarom kan de gemeentelijke (gerechts)deurwaarder er niet gewoon mee aan de slag? Die heeft net zo veel, juridisch in principe zelfs meer, mogelijkheden om hetzelfde te bereiken.
  We mogen toch in ieder geval hopen dat die commerciële incassanten op no cure/no pay werken, anders spekken wij met zijn allen de toch al dik gevulde buidels van die kantoren. Bij die kantoren klotst het geld zo ongeveer tegen de plinten: kijk maar naar het aantal incassobureaus/deurwaarderskantoren dat het zich veroorloven kan topsport te sponsoren. Waar zouden ze dat nou van kunnen doen?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline