SP-er Bart Vermeulen stopt als Statenlid

bertvermeulenMet ingang van 2 maart stopt Bart Vermeulen als Statenlid voor de SP. De Leidenaar moet voor zijn werk een nieuwe studie gaan volgen en de opleidingsdag valt samen met de dag dat Provinciale Staten vergaderen. Daardoor is het voor Vermeulen niet mogelijk om de beide activiteiten te combineren.

 

 

Vermeulen is Statenlid sinds 2003 en was twee maal lijsttrekker bij de Statenverkiezingen. Ook voerde hij twee keer de provinciale SP-fractie aan. De afgelopen jaren was hij vooral woordvoerder voor het erfgoed, ruimtelijke ordening en de regionale economie. In die hoedanigheid heeft hij een grote rol gespeeld in het verbeterde erfgoedbeleid van de Provincie en de striktere regels rondom plannen voor nieuwe detailhandel.

Vermeulen vindt het jammer dat hij moet stoppen: “Ik heb de afgelopen dertien jaar gezien dat veel inwoners erg betrokken zijn bij hun leefomgeving. Dat is altijd enorm motiverend geweest. Het was een eer en een genoegen volksvertegenwoordiger in deze mooie Provincie te mogen zijn.”

Jerry Snellink uit Den Haag volgt Vermeulen als Statenlid op. Hij was al eerder Statenlid van 2011 tot 2015.

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×