Meisje mishandeld in tunneltje op hoek Churchilllaan en Haagweg

22

In één van de twee tunneltjes op de hoek van de Churchilllaan en de Haagweg is eergisteren avond een meisje mishandeld door 2 jonge jongens. Het slachtoffer liep door een klap een bloedneus op en kreeg daarnaast klappen op haar achterhoofd en in haar maag. Dat meldt haar vriendje in een bericht op Facebook, dat inmiddels al ruim 1500 keer gedeeld is.

Het slachtoffer was dinsdagavond onderweg naar huis vanaf station Leiden Centraal. Omstreeks 23:15 uur fietste ze door het tunneltje. Daar werd zij belemmerd door twee jongens. De twee probeerden haar te betasten. Toen zij liet blijken daar niet van gediend te zijn, begonnen de daders haar te slaan. Vervolgens renden de twee weg richting de stad. Het slachtoffer deed de volgende middag aangifte van de mishandeling.

In_elkaar_geslagen_meisje

Bij het bericht op Facebook werd ook deze foto van het slachtoffer gedeeld.

Signalement
Het bericht op Facebook gaf ook een signalement van het tweetal. Het zou om twee jongens, één van hen ongeveer 16 jaar oud en de ander 18 á 19, beiden met een lichtgetinte huidskleur. Beiden droegen een trainingspak, één van hen droeg een blauwe trainingsbroek. Eén had een pet, de ander kort stijl haar dat met gel strak naar achteren gekamd was.

Niet de bedoeling
De politie is niet blij met de manier waarop de vriend van het slachtoffer de zaak heeft gedeeld op Facebook. “Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn”, laat een politiewoordvoerder weten. “Het lijkt er in dit bericht op dat hij zelf de daders op wil sporen, maar dat is de taak van de politie.”

Mocht je tips hebben, of getuige zijn geweest van de mishandeling, neem dan contact op met de politie. Dat kan via het nummer 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

22 reacties

 1. Frans Heemskerk

  De politie moet niet zeiken maar aan het werk gaan de daders gaan zoeken WETEN JULLIE WEL WAT WERKEN IS !!!!!
  Het is goed dat dit op sociaal Media komt worden de daders eindelijk opgepakt
  Politie jullie vragen toch een hoop aan de burgers en dit mag niet ??
  Ga toch aan het werk en stopt het niet in een doofpot

 2. Robbie Koi

  Erg hoor wij hebben hier ook te maken mee gehad toen we nog in de merenwijk woonde ….me dochter kon de personen en gaf de namen door aan de wijk agent zijn antwoord was hou er rekening mee dat ze dan revanche zullen nemen met aangifte !!! Das nederland

  • Piet Pekelharing op

   Misschien moet u de agent juist dankbaar zijn dat hij uw dochter heeft gewaarschuwd voor eventuele wraakacties van dat tuig. Stel dat die wijkagent niet had gewaarschuwd en dat geteisem had uw dochter later opgewacht?

 3. Maria E. de Rooij

  Zeer ernstig-en nogallogisch dat je dat -direct-op facebook plaatst!!!
  Opsporen die gasten en ook misschien maar flink aftuigen….echt erg!!!
  Ik reed ook regematig door dat tunneltje!!!
  Potjandrie-schorum!.walgelijk!
  Hoe haal je het in je hoofd!.
  Zieke geesten!

 4. natuurlijk weer lichtgetint, je hoort niet anders
  als je het programma opsporing verzocht ziet is het ook voornamelijk lichtgetint
  ik begrijp niet dat er vanuit de marokkaanse gemeenschap nu niet eens een standpunt
  komt dat dit afgelopen moet zijn.

  • U weet wel veel zeg er staat lichtgetint en U denkt gelijk dat het marokanen zijn , zeker vergeten dat er sinds kort asielzoekers zijn in leiden ? laten we ook het B,B.B. huis niet vergeten wat dicht in de buurt is , het is zo makkelijk om gelijk maar weer de marokanen de schuld te geven

    • Piet misschien beetje bang voor Marrokanen? Als hij de eigenaar was van gelijknamige cafe , liet daar Marokkaanse drugsdealers open en bloot dealen.

     • haha , ik ben nog nooit bang geweest voor marokanen ook niet voor andere bevolkingsgroepen ik heb er wel enkele in mijn vriendenkring en die verbazen zich net zo als dat ik doe dat iedereen maar gelijk roept dat het marokanen zijn daarom mijn bericht omdat er nu bijna iedere dag wel iets met asielzoekers aan de hand is maar goed stigmatiseren kunnen we allemaal , als het waar zou zijn wat U beweert over het open en bloot toelaten van dealen in mijn cafe , kunt U mij vast wel uitleggen waarom er nooit een politieinval geweest is zoals er in andere kroegen regelmatig gebeurde ? sterker nog als ik of een andere portier getuige was van dealen of gebruik dan ging je er gewoon uit vrijwillig of met gepaste dwang dat kunnen wel een paar mensen bevestigen verder wens ik U een fijne dag en succes met het anoniem beschuldigen van anderen

 5. Edith van Zeijl-Wigchert

  Oplossen dit zooitje,ouders aanspreken op opvoeding!!!
  Goede straf op leggen idee om dit tuig het leger in te gooien,drillen totdat ze gaan tot het uiterste,wat dit meisje ook heeft mee gemaakt,dat gevoel moeten ze ook gaan door maken!!!!!

 6. De politie stelt: dit kan toch niet de bedoeling zijn. Wat is dan wel de bedoeling van de politie? Snel tot aanhouding en vervolging van deze jongens overgaan? De indruk die nu wordt gewekt is, dat dit voor de politie geen prioriteit heeft. Dat is dan ook de reden dat mensen voor eigen rechter gaan spelen via de sociale media. Slachtoffers adviseren om geen aangifte te doen vanwege mogelijke wraakacties vind ik nog veel kwalijker. Daarmee geeft de politie zichzelf een brevet van onvermogen om effectief op te treden tegen geweld tegen vrouwen.

  • Piet Pekelharing op

   Geloof mij, zo’n zaak heeft voor de politie echt hoge prioriteit. Men kan in dit stadium echter geen details naar buiten brengen, daar dit het onderzoek kan schaden. Het lijkt mij veel verstandiger als iedereen gewoon de resultaten van het onderzoek zou afwachten.

 7. Weer licht getinte huidskleur, wat een verrijking toch weer! Minder, minder en minder!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline