Meisje mishandeld in tunneltje op hoek Churchilllaan en Haagweg

In één van de twee tunneltjes op de hoek van de Churchilllaan en de Haagweg is eergisteren avond een meisje mishandeld door 2 jonge jongens. Het slachtoffer liep door een klap een bloedneus op en kreeg daarnaast klappen op haar achterhoofd en in haar maag. Dat meldt haar vriendje in een bericht op Facebook, dat inmiddels al ruim 1500 keer gedeeld is.

Het slachtoffer was dinsdagavond onderweg naar huis vanaf station Leiden Centraal. Omstreeks 23:15 uur fietste ze door het tunneltje. Daar werd zij belemmerd door twee jongens. De twee probeerden haar te betasten. Toen zij liet blijken daar niet van gediend te zijn, begonnen de daders haar te slaan. Vervolgens renden de twee weg richting de stad. Het slachtoffer deed de volgende middag aangifte van de mishandeling.

In_elkaar_geslagen_meisje

Bij het bericht op Facebook werd ook deze foto van het slachtoffer gedeeld.

Signalement
Het bericht op Facebook gaf ook een signalement van het tweetal. Het zou om twee jongens, één van hen ongeveer 16 jaar oud en de ander 18 á 19, beiden met een lichtgetinte huidskleur. Beiden droegen een trainingspak, één van hen droeg een blauwe trainingsbroek. Eén had een pet, de ander kort stijl haar dat met gel strak naar achteren gekamd was.

Niet de bedoeling
De politie is niet blij met de manier waarop de vriend van het slachtoffer de zaak heeft gedeeld op Facebook. “Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn”, laat een politiewoordvoerder weten. “Het lijkt er in dit bericht op dat hij zelf de daders op wil sporen, maar dat is de taak van de politie.”

Mocht je tips hebben, of getuige zijn geweest van de mishandeling, neem dan contact op met de politie. Dat kan via het nummer 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×