Een van de monniken uit Waalwijk ontving uit handen van een student van de Universiteit Leiden het boek over de tentoonstelling DE BOEDDHA (Foto's: J.P. Kranenburg).

Ontdek de wereld van Boeddha

Museum Volkenkunde opende gisteren de nieuwe tentoonstelling DE BOEDDHA. De tentoonstelling werd geopend door Stijn Schoonderwoerd, directeur Nationaal Museum van Wereldculturen, Marijke Klokke, conservator Klassiek Zuid- en Zuidoost- Azië, en journalist Rob Hogendoorn. Tijdens de opening van DE BOEDDHA waren twee boeddhistische monniken aanwezig. Ook kregen de monniken samen met directeur Schoonderwoerd het boek over de tentoonstelling in een speciaal vormgegeven box.

Tentoonstelling DE BOEDDHA bestaat uit reportages, foto’s en interviews waardoor de bezoekers een reis maken langs belangrijke boeddhistische gebieden op aarde waar het boeddhisme vroeger betekenisvol was of waar het nu volop leeft. Van de eeuwenoude Chinese kloosters en de geboorteplaats van de Boeddha in Nepal tot de Indonesische Borobudur. En de reis voert ook door eigen land. Vier gloednieuwe documentaires geven een actuele blik op boeddhisten en boeddhisme in Nederland.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×