Jeroen Straathof (links) is juryvoorzitter van de Leidse sportverkiezing. Hij roept verenigingen op hun talenten wat vaker naar voren te schuiven. (Foto: Chris de Waard).

Juryvoorzitter sportprijzen pleit voor beste sporter per vereniging

Schaatser en wielrenner Jeroen Straathof pleit voor meer aandacht bij Leidse sportverenigingen voor de verborgen talenten binnen de clubs. “Bij m’n eigen ijsclubje in Zoeterwoude kreeg vroeger altijd iemand de bokaal van het jaar”, zegt Straathof die het als voorzitter van de jury van de Leidse Sportprijzen best wat moeilijker wil krijgen door uit veel meer sporters te moeten kiezen.

Chris de waard in gesprek met juryvoorzitter Jeroen Straathof. Aansluitend maakt Rolf Marselis een rondje langs alle winnaars van de sportverkiezing 2015.

“Zo’n clubtalent kan je dan voordragen voor de sportverkiezing”, zegt Straathof die denkt dat er veel meer talentvolle sporters in Leiden rondlopen dan we nu weten: “Iedere vereniging kan een eigen sportman of sportvrouw naar voren schuiven.” Straathof hoopt dat veel clubs het idee omarmen. Ook wijst hij erop dat er nog veel sporters actief zijn die geen lid zijn van een lokale vereniging. Ook daar liggen volgens nog kansen om meer sporters in beeld te krijgen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×