Marcel Gijzen werd in Scooter Exclusief Leiden verrast door zijn vrienden, familie en Ajacied Ricardo van Rhijn (van links naar rechts: Yos Çakıroğlu. Marcel Gijzen, Ricardo van Rhijn en Mesut Çakıroğlu). (Foto's: Sleutelstad).

Kankerpatiënt krijgt scooter uit handen Leidse Ajacied Van Rhijn

Ajax-supporter Marcel Gijzen heeft vrijdag uit handen van Leidse Ajax-speler Ricardo van Rhijn een nieuwe scooter gekregen. De 48-jarige Rijswijkse voetbalfan heeft de ziekte van Kahler, een vorm van beenmergkanker. Gijzen werd met een smoesje naar Scooter Exclusief Leiden aan de Lammenschansweg gebracht, waar hij verrast werd door tientallen vrienden, familieleden en de Ajax-verdediger. 80 mensen hielpen met geld inzamelen voor het cadeau.

Marcel Gijzen was eerst met stomheid geslagen, later tot tranen geroerd, bij het zien van zijn vrienden en familie. “En de held is er ook bij”, reageerde Gijzen geëmotioneerd op het zien van Ricardo van Rhijn. “Er is maar één held vandaag, dat ben jij”, reageerde Van Rhijn op de opmerking. “Het was een zeer geslaagde dag met veel emotie, geluk en support”, reageren eigenaren Yos & Mesut Çakiroglu van het scooterbedrijf.

Vriendschap
Marinus van der Peet, een vriend van Marcel Gijzen, kwam een aantal weken geleden naar naar de scooterdealer, op zoek naar een scooter voor zijn zieke vriend. Gijzen kan door zijn ziekte niet meer werken. Tot overmaat van ramp kwam zijn auto ook niet door de APK, waardoor hij afstand moest doen van zijn voertuig. Reden genoeg voor Van der Peet om zijn vriend in het zonnetje te zetten. Hij zamelde geld in van familie, mede Ajax-supporters en ook Scooter Exclusief Leiden deed een duit in het zakje.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×