Eerste fase Churchillpark feestelijk opgeleverd

Tussen de Churchilllaan en de Boshuizerkade is vrijdagmiddag de eerste fase opgeleverd van de nieuwe woonwijk Churchillpark. De 56 woningen zijn op één na inmiddels allemaal door de nieuwe bewoners betrokken. De wijk is in een recordtijd van negen maanden verrezen op een deel van de voormalige voetbalvelden van onder andere LFC.

Chris de Waard nam vrijdag een kijkje bij het opleverfeestje en sprak met wethouder Paul Laudy (VVD, bouwen), directeur investeringen Wim Wensing van projectontwikkelaar Amvest en met één van de bewoners van het eerste uur Jack Verboon van de laatste rijdende supermarkt van Leiden.

HvdHA_Churchillpark_1_hires-340x254

Voor de zomer gaat de tweede fase van start, Dan bouwt Amvest langs de Churchilllaan nog eens twee appartementengebouwen met in totaal 77 huurwoningen en nog eens 22 eengezinswoningen. Ook dat zijn huurhuizen. De bouw daarvan gaat ongeveer een jaar duren.

 

Impressie appartementsgebouw: Amvest.

 

topaz_noordelijkesportveldenDirect naast de woonwijk komt ook nog nieuwbouw van zorginstelling Topaz dat er zorgwoningen realiseert. 

Leiden Politiek churchillpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×