Toneelvereniging Litteris Sacrum bestaat dit jaar 160 jaar en viert dat met het theaterstuk Reigen. Op de foto is Arthur Schitzler, schrijver van het stuk uit 1897 te zien. (Foto: PR).

Leidse toneelvereniging Litteris Sacrum viert 160-jarig bestaan

De oudste toneelvereniging van Leiden, Litteris Sacrum, bestaat dit jaar 160 jaar. De vereniging viert dat op 17, 18 en 19 maart in Theater Imperium met jubileumproductie Reigen, een theaterstuk uit 1897. Reigen was één van de grootste theaterschandalen in de twintigste eeuw door de ‘intieme’ stukken die in de voorstelling zaten.

Het theaterstuk, geschreven door toneelschrijver Arthur Schitzler, zorgde voor veel ophef vroeg in de twintigste eeuw door de seksuele lading ervan. Reigen vertelt het verhaal van tien mensen die elkaar in koppels treffen in een zoektocht naar de liefde. In elke scene komen de koppels tot een ‘hoogtepunt’ waarbij de koppels intiem met elkaar worden. Het stuk legt de nadruk op woorden en gebaar en niet in ‘daden’. Er zit daarom geen minimumleeftijd aan de voorstelling maar is wel een volwassen stuk.

Kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren op de website van de toneelvereniging.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×