(Foto's: Leidse Glibber).

Martijn Kardol wint Leids Cabaret Festival

Cabaretier Martijn Kardol won afgelopen zaterdag het Leids Cabaret Festival 2016. Hij was in de finale van het festival te sterk voor cabaretiers Marco Lopes en Joossen en de Jager. Kardol bleek daarnaast ook erg geliefd bij het publiek, hij kreeg ook de publieksprijs uitgereikt.

De jury was lovend maar ook kritisch over zijn voorstelling Jongensboek. ”Jongensboek kent geen echte rode draad, maar ontwikkelt zich vooral door de contrasten die Kardol in zijn spel aanbrengt”, aldus één van de juryleden. Kardol is volgens de jury een allround cabaretier. Hij kreeg te horen dat hij goed kon timen en stevig op het toneel stond. Met kleine gebaren of enkele woorden kreeg Kardol de zaal al aan het lachen, iets waar je een bijzonder talent voor moet hebben volgens de jury.

Naast dat talent was de jury ook te spreken over de stukken waarin hij zong. Hoewel zijn zang niet bijzonder strak of geschoold was, deed dat zijn stukken niet tekort en was het aangenaam om naar te luisteren. Het tweede lied dat hij zong in Jongensboek was volgens de jury zelfs de beste muzikale bijdrage van het festival.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×