Cas Jansen speelt klokkenluider Edward Snowden in de nieuwe theatervoorstelling van F.C. De Volle Bak. (Foto: PR).

Première toneelstuk over klokkenluider Snowden in Leidse Schouwburg

De première van ‘Snowden’, een toneelstuk over de Amerikaanse klokkenluider die afluisterpraktijken aan het licht bracht, vindt vanavond plaats in de Leidse Schouwburg. De thriller gaat over klokkenluider Snowden, zijn missie, zijn bizarre verhaal en de relevantie ervan. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar voor de voorstelling van theatermaker Allard Blom en producent F.C. De Volle Bak.

Het toneelstuk speelt in op de privacybreuk die mogelijk veroorzaakt wordt door de digitale spionage van de VS. “Ditmaal wordt de oorlog uitgevochten in onze achtertuin, onze woonkamer, onze slaapkamer en in de slaapkamer van onze kinderen”, klinkt de stem van de hoofdrolspeler onheilspellend in de trailer van het stuk. “Ze zien alles.” De hoofdrol wordt vertolkt door Cas Jansen. Myrthe Burger speelt documentairemaakster Laura Poitras, zij ontving als eerste de informatie die Snowden lekte.

NSA
De nu 31-jarige Edward Joseph Snowden was werkzaam bij de CIA en werkte daarna als systeembeheerder voor de National Security Agency (NSA) van de Verenigde Staten. In juni 2013 lekte Snowden een grote hoeveelheid geheime documenten over spionagedaden door de NSA en het Government Communications Headquarters (GCHQ). De onthullingen leidden tot een hoop kritiek op de spionage activiteiten van de VS.

Kaarten
De laatste kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Stadspodia Leiden. De prijzen variëren van 17 tot 25 euro. De voorstelling toert tot en met 30 april door het gehele land.

Trailer  van ‘Snowden. (Video: F.C. De Volle Bak).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×