Vandaag is bekend geworden dat de V&D toch geen doorstart krijgt. Daarmee komt er een einde aan de winkelketen en de vestiging in Leiden.

Geen doorstart V&D: ook vestiging Leiden definitief gesloten

Er komt geen doorstart voor de 62 vestigingen van de V&D. De stekker is definitief uit de winkelketen getrokken. Er komt daarmee ook een einde aan het bestaan van V&D Leiden. Leiden was de eerste vestiging die enige tijd geleden nog een hele remake doorging. Toch heeft de V&D het hoofd niet boven water kunnen houden. Ook voor de Leidse vestiging van La Place  valt het doek. De restaurantketen die onderdeel uitmaakte van V&D is overgenomen door supermarktconcern Jumbo, maar dat geldt alleen voor de zelfstandige vestigingen nu de warenhuizen zelf dicht zijn.

De gemeente heeft nog niet gereageerd om het mislukken van de doorstart van V&D, maar toen een jaar geleden ook al een faillissement dreigde, zei wethouder Laudy dat het verdwijnen van het warenhuis uit het Leidse straatbeeld de Aalmarktplannen niet in gevaar zou brengen. Ook pandeigenaar ASR maakte zich volgens Laudy geen zorgen. Een nieuwe huurder is in zo’n geval snel gevonden, zo was de verwachting toen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×