Schetsontwerp van de rotonde op de kruising van de Gooimeerlaan en de Ketelmeerlaan.

Merenwijk krijgt toch twee rotondes

Bij de twee invalswegen van de Merenwijk komen toch rotondes. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten na onderzoek en in overleg met de onlangs opgerichte wijkvereniging. Kosten: iets minder dan 1 miljoen euro.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Robert Strijk over de aanleg van twee rotondes in de Merenwijk.

VVD-raadslid Dorien Verbree heeft zich lang hard gemaakt voor de rotondes. Nu komen ze er ook echt.

De discussie over de kruispunten van de Ketelmeerlaan met de Gooimeerlaan en Ketelmeerlaan met de IJsselmeerlaan loopt al jaren. In juli 2014 name de Leidse gemeenteraad al een motie aan van VVD-raadslid Dorien Verbree. Die riep het stadsbestuur op om de twee gevaarlijke kruispunten van rotondes te voorzien. Volgens Wethouder Strijk was dat niet nodig. Er zou te weinig verkeer zijn om de extra kosten van rotondes te rechtvaardigen.

ijselmeerSchetsontwerp van de rotonde op de kruising van de IJsselmeerlaan en de Ketelmeerlaan / Zwartemeerlaan.

In april vorig jaar kwamen de rotondes opnieuw op de agenda bij de Leidse raad. De rotondes waren er nog steeds niet en het ging de VVD allemaal te lang duren. Wethouder Strijk vroeg de raad toen om extra tijd, zodat de Wijkvereniging Merenwijk die inmiddels in oprichting was er ook over mee kon praten. Dat is de afgelopen periode gebeurd en ook de wijkbewoners kiezen voor rotondes. Die komen er nu dus ook echt. Eind dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar moeten ze er liggen.

Leiden Politiek rotonde-merenwijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×