De poortjes in Leiden Centraal worden de komende dagen allemaal in gebruik genomen voor een proef van de NS om te testen of alles goed werkt. (Archieffoto).

NS neemt tijdelijk alle poortjes Leiden Centraal in gebruik

De NS gaat de komende drie dagen een proef houden waarbij alle poortjes op Leiden Centraal in gebruik genomen worden. De test wordt gedaan om te kijken of alles naar behoren werkt. Vanaf 9 maart gaan de poortjes permanent in gebruik.

De poortjes kunnen straks geopend worden door in of uit te checken met de ov-kaart. Wanneer binnen een uur na het inchecken wordt uitgecheckt, gaat er geen geld van het saldo op de kaart af. Mensen moeten om binnen te komen wel voldoende saldo hebben.

Een andere manier om binnen te komen is met de passagepas. Deze kunnen mensen die in de buurt wonen of bedrijven die dichtbij het station gevestigd zijn aanvragen. Tijdens de proef zal er op het station een informatiestand staan met medewerkers van de NS om vragen te beantwoorden en informatie te geven over de passagepassen en het passage-recht.

 

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×