Beelden van de opgraving bij 't Huis op de Waard (Foto's: JP Kranenburg).

Archeologen graven naar 17e eeuwse huisjes bij Huis op de Waard

Afgelopen maandag zijn archeologen van het bureau IDDS Archeologie begonnen aan een opgraving bij ’t Huis op de Waard aan de Kaarsenmakersstraat. Vorig jaar bleek na onderzoek dat daar resten te vinden zijn van 17e eeuwse bebouwing. Het gaat onder meer om de fundamenten van honderden jaren oude huisjes aan de Oranjegracht en de Waardgracht.

De vorige eeuw zijn deze grachten gedempt, en in de jaren 70 zijn de huizen gesloopt om plaats te maken voor ’t Huis op de Waard. De oude funderingen en kelders zijn nog aanwezig en worden nu dus opgegraven en gedocumenteerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×