"Het is een beeldbepalend pand, waarvan je hoopt dat het niet lang leeg komt te staan, maar daar maak ik mij ook geen zorgen om", aldus wethouder openbare ruimte Paul Laudy. (Foto: M.M. Minderhoud).

V&D pand Aalmarkt zal niet lang leeg staan

Het is definitief gedaan met de V&D. En dus komt er een gigantisch warenhuispand van vele duizenden vierkante meters leeg te staan. “Het is een beeldbepalend pand, waarvan je hoopt dat het niet lang leeg komt te staan”, stelt wethouder openbare ruimte Paul Laudy, “maar daar maak ik mij geen zorgen om. Er zijn veel concepten die geïnteresseerd zijn in een pand als deze.”


Paul Laudy over het verdwijnen van V&D uit Leiden en de nieuwe kansen die er liggen voor het pand.

Wethouder Laudy gelooft dat de ontwikkeling van het Aalmarktproject ervoor zal zorgen dat er veel interesse is van bedrijven om zich te vestigen in het oude V&D pand. “Dat wordt een prachtige omgeving, die overigens de Breestraat en de Haarlemmerstraat verbindt.”

“Het is aan de vastgoedeigenaren om een geschikte partij of partijen te zoeken die in het pand gaan zitten”, aldus wethouder economie Robert Strijk. Daar gaan de gemeente en Centrummanagement Leiden wel bij helpen. “Dat doen we bijvoorbeeld door het organiseren van informatiebijeenkomsten om Leiden als winkelstad te profileren. Ook bieden we een platform aan (potentiële) ondernemers om hen te informeren over de ondernemerskansen die Leiden biedt. Verder organiseren we de Open Pandendag, en nemen we deel aan de Vastgoeddagen.”

Rijksmonument
Van buitenaf zal er niet veel veranderen voor de Leidenaar, hoogstens een andere naam aan de muur. Het warenhuis is namelijk een genoteerd Rijksmonument. Het grote pand aan de Aalmarkt werd in 1936 gebouwd. Het werd in 1934 ontworpen door Leidse architecten Leonardus van der Laan en zijn zoon Johannes Antonius.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×