Donkere materie, verwoestijning en wetenschapsnieuws

Presentator Lieuwe van Slooten sprak over donkere materie en zwaartekrachtgolven met Koen Kuijken. 95% van het heelal bestaat namelijk uit donkere materie. Maar waar bestaat donkere materie uit? En wat is het precies? Sterrenkundige Koen Kuijken heeft deze week bijna twee miljoen euro subsidie van de NWO gekregen om deze vragen te onderzoeken. Ook wijdt hij uit over de net ontdekte zwaartekrachtgolven. Luister hieronder het interview terug:

 

 

Eric Siero is zojuist gepromoveerd met zijn onderzoek naar een model om verwoestijning te voorspellen. Hiermee helpt hij ecologen de patronen in de vegetatie te begrijpen. Hoe is dit model tot stand gekomen, en hoe is het in de praktijk toe te passen? Hieronder het hele interview!

 

 

Redacteuren Twan van Dodewaard en Jesse Kromhout brachten ons deze week het wetenschapsnieuws. De zojuist gelanceerde satelliet, een enorme loopvogel op de Noordpool, de gevolgen van Neanderthaler-DNA en nog veel meer! Luister alle nieuwtjes hieronder terug.

 

 

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×